Ως το τέλος Ιανουαρίου στην Ολομέλεια το πόρισμα της εξεταστικής για τις διεκδικήσεις των γερμανικών αποζημιώσεων

Με την παρουσία του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου Σελίδες Κατοχής του Σπύρου Κουζινόπουλου. Ύστερα από πολυετή έρευνα, ο συγγραφέας παρουσιάζει συγκλονιστικές μαρτυρίες, αδημοσίευτα στοιχεία αλλά και ένα σπάνιο, ανέκδοτο φωτογραφικό υλικό, προκειμένου να φωτίσει πτυχές της σκοτεινής περιόδου της Κατοχής στη Θεσσαλονίκη και στη Βόρεια Ελλάδα.

Ad - Διαφήμιση

«Διατρέχοντας το πόνημα του Κουζινόπουλου, μπορεί κανείς να αισθανθεί δέος για τις ψηφίδες που αφορούν συγκεκριμένα πρόσωπα, τα οποία υπέστησαν απίστευτα δεινά. Είναι μια σημαντική προσφορά στον αγώνα του σήμερα και είναι οργανικά δεμένο με την προσπάθεια που πρέπει να γίνει στην Ελλάδα και στην Ευρώπη για να μην ξαναζήσει η ανθρωπότητα αυτά που έζησε στην κατοχή», τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής.

Ο Νίκος Βούτσης αποκάλυψε ότι «ως το τέλος Ιανουαρίου θα έρθει στην ολομέλεια της Βουλής το πόρισμα της εξεταστικής για τις διεκδικήσεις των γερμανικών αποζημιώσεων και ταυτόχρονα θα ψηφιστεί η στρατηγική διεκδίκησης, σε νομικό, διακρατικό, διακοινοβουλευτικό επίπεδο, σε ευρωπαϊκή κλίμακα» και κατέθεσε φωτοτυπία μεγάλης αφίσας, που έχει στο γραφείο του στη Βουλή, την οποία είχαν ξεκολλήσει αντιστασιακοί και απλοί άνθρωποι από κολώνα της ΔΕΗ: είναι η διαταγή για τον τουφεκισμό των 37, στις 23 Φεβρουαρίου 1943, με εντολή του Γερμανού στρατιωτικού διοικητή.