Συνάντηση Μέρκελ – Παυλόπουλου: «Η Γερμανία θα αναλάβει την ευθύνη για τα εγκλήματα των Ναζί»

Την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ υποδέχθηκε εχθές στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος. Κατά την υποδοχή, ο κ. Παυλόπουλος ανέφερε ότι η Γερμανία και εσείς στηρίξατε την Ελλάδα και την έξοδο από τα μνημόνια. Αυτό που κάνατε ήταν καλό και για τη Γερμανία και τόνωσε το δικό σας ηγετικό ευρωπαϊκό προφίλ. Ακόμη και τώρα στηρίζοντας την Ελλάδα, είπε ο κ. Παυλόπουλος στηρίζετε τη συνοχή της ΕΕ.

Ad - Διαφήμιση

Αναφέρθηκε στο θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων λέγοντας ότι οι ελληνικές απαιτήσεις είναι νομικώς ενεργές και θα διευθετηθούν στα διεθνή δικαστήρια.

Οι ελληνογερμανικές σχέσεις έχουν εξελιχθεί και είναι μεγάλο το ενδιαφέρον η Ελλάδα όχι μόνο να παραμείνει, αλλά να είναι και ισχυρό μέλος της ΕΕ, τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, κατά τη συνάντησή της με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Χαιρόμαστε που η Ελλάδα ολοκλήρωσε τα προγράμματα και ξεκινά μία νέα φάση που θα στηρίξουμε, σε οικονομικό επίπεδο. Ελπίζουμε η οικονομική ανάπτυξη να έχει αντίκτυπο σε όλους τους πολίτες. Θα αντιμετωπίζουμε από κοινού τις προκλήσεις της Ευρώπης, σημείωσε η κ. Μέρκελ.