Ικανοποίηση στο Μαξίμου για Μέρκελ

Στελέχη της κυβέρνηση τόνισαν ότι όσα ακούστηκαν κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ξεπέρασαν κάθε προσδοκία τόσο για την οικονομία όσο και για την Συμφωνία των Πρεσπών.

Και όλα αυτά λίγες ώρες πριν το κρίσιμο ραντεβού των δύο κυβερνητικών εταίρων, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, αρχής γενομένης από την ψήφο εμπιστοσύνης στην Βουλή την επόμενη κιόλας εβδομάδα.

Η Μέρκελ για την Συμφωνία των Πρεσπών

«Είμαι ευγνώμων προς τον Αλέξη Τσίπρα που ανέλαβε να λύσει το ονοματολογικό θέμα, μαζί με τον κ. Zάεφ, πρόκειται για ένα έργο που όλοι ξέραμε ότι δεν θα οδηγούσε σε εύκολη λύση» ανέφερε η Καγκελάριος βάζοντας πλάτη στην κυβέρνηση για την δύσκολη απόφαση που κλήθηκε να πάρει.

Κατά την διάρκεια ερωτήσεων η Γερμανίδα Καγκελάριος έδειξε τον εκνευρισμό της όταν κλήθηκε να απαντήσει εάν η Συμφωνία των Πρεσπών ήταν προϊόν συναλλαγής με αντάλλαγμα τις συντάξεις, επιχείρημα που χρησιμοποιήθηκε από την αξιωματική αντιπολίτευση το προηγούμενο διάστημα.
«Δεν υπάρχει καμία σχέση των δραστηριοτήτων ως προς το ονοματολογικό και το οικονομικό. Με αιφνιδιάζει το γεγονός ότι θα έπρεπε να πούμε κάτι τέτοιο. Θα ήθελα να προπαγανδίσω το τέλος του ονοματολογικού προβλήματος. Θα μιλήσω και με τον κ. Μητσοτάκη. Οι αντιπολιτεύσεις οφείλουν να ασκούν να κριτική στην κυβέρνηση αλλά θα πρέπει όταν υπάρχουν μεγάλα εθνικά θέματα να επικρατεί η συναίνεση» τόνισε η Καγκελάριος Μέρκελ.