Στο σπίτι του Μανιαδάκη η ΕΛΑΣ με ένταλμα σύλληψης

Στο σπίτι του Μανιαδάκη στα Βόρεια Προάστια βρίσκονται αυτή την ώρα άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. με ένταλμα σύλληψης.

Το ένταλμα της ΕΛ.ΑΣ. θα ενεργοποιηθεί σε περίπτωση που αποδειχθεί πως ήταν έτοιμος να διαφύγει στο εξωτερικό. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Μανιαδάκης φέρεται να έστειλε στο εξωτερικό όλη την οικοσκευή του. Αν μετά από έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. αποδειχθεί κάτι τέτοιο, θα του περάσουν χειροπέδες.

Τι δήλωνε νωρίτερα

Ποτέ δεν προσπάθησα να φύγω από τη χώρα. Έχω κάνει πάνω από 70 ταξίδια, σε γνώση των Αρχών», δήλωσε στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ο προστατευόμενος μάρτυρας για την υπόθεση Novartis, που πλέον κατηγορείται για παθητική δωροδοκία, τη στιγμή που η υπόθεση έχει προκαλέσει αντιδράσεις από πλευράς κυβερνήσεως και αντιπολίτευσης.

Όπως εξήγησε ο ίδιος ο Νίκος Μανιαδάκης, «την Πέμπτη συναντήθηκα με την ίδια την εισαγγελέα, της είχα πει ότι θα μετακομίσω στο εξωτερικό», όταν όμως βρισκόταν στο αεροδρόμιο, «κρατήθηκα με διάφορα προσχήματα από τις 8:00 μέχρι τις 14:00 και τότε μου παρουσιάστηκε η απαγόρευση εξόδου», ενώ «οι Αρχές γνώριζαν ότι θα μετακομίσει η οικογένεια και εγώ θα επέστρεφα και μάλιστα μου είχαν δοθεί οδηγίες για το ποιες θα είναι οι διαδικασίες με τις εκεί αρχές».

Και διερωτήθηκε «πώς να διαφύγω από τη στιγμή που εδώ και ένα χρόνο με παρακολουθούν ένα μάτσο πράκτορες της ΕΥΠ;».

Σχετικά με την υπόθεση είπε πως, «ποτέ δεν έδωσα την αίσθηση ότι γνωρίζω για έκνομες πράξεις δικές μου ή άλλων προσώπων» και παραδέχθηκε ότι «υπάρχουν ευθύνες για υπερτιμολογήσεις φαρμάκων».

Εξήγησε δε ότι η δουλειά του είναι η ανάλυση των οικονομικών στοιχείων «για το ποιες είναι οι υπερτιμολογήσεις φαρμάκων που δεν δικαιολογούνται και μετά αυτοί που εισηγήθηκαν τις υπερτιμολογήσεις θα πρέπει να τις αιτιολογήσουν».