ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΠΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΔΟΤΩΝ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ

Ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας θεωρώντας χρέος του να συμβάλλει ενεργά στις θετικές πρωτοβουλίες που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση των πολύ σοβαρών νοσημάτων των παιδιών, σύναψε σύμβαση συνεργασίας με το σύλλογο «Όραμα Ελπίδας» που αναπτύσσει σπουδαία δράση για τη στήριξη του άρρωστου παιδιού.

Ad - Διαφήμιση

Ο σκοπός του συμφώνου συνεργασίας είναι η ενημέρωση από το Δήμο των πολιτών και η εγγραφή εθελοντών δοτών μυελού των οστών, ώστε οι ασθενείς που χρειάζονται μεταμόσχευση μυελού των οστών να μπορούν σε σύντομο χρόνο και χωρίς οικονομική επιβάρυνση να βρίσκουν μόσχευμα.

Σήμερα το 90% και πλέον των ασθενών που χρειάζονται μεταμόσχευση μυελού των οστών λαμβάνουν μοσχεύματα από τράπεζες εθελοντών δοτών του εξωτερικού.

Ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας ως μέλος του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και ο συνεργαζόμενος Δήμος θα αναλάβει πολύπλευρα την υποστήριξη του έργου της τράπεζας εθελοντών δοτών μυελού των οστών μέσω της προώθησης της ιδέας της εθελοντικής προσφοράς.

Αυτό θα γίνεται με την ενημέρωση ενδιαφερομένων πολιτών, την πραγματοποίηση εκδηλώσεων, τη διανομή εντύπων, την ορθή συμπλήρωση των αιτήσεων υποψηφίων εθελοντών δοτών και την ταυτοποίησή τους.

Για το Δήμο Αγίας Βαρβάρας το σύμφωνο υπέγραψε ο Δήμαρχος Γιώργος Καπλάνης για το σωματείο «Σύλλογος Όραμα Ελπίδας» η Πρόεδρος του Δ.Σ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη.