Εγκαίνια έκθεσης στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

Η Πρεσβεία της Πολωνικής Δημοκρατίας στην Αθήνα και το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο παρουσιάζουν την έκθεση με τίτλο «Μεσαιωνικοί Θησαυροί από το Κρατικό Αρχαιολογικό Μουσείο Βαρσοβίας». Παρουσιάζονται κοσμήματα και εξαρτήματα ένδυσης, τα οποία χρονολογούνται στον 11ο-13ο αιώνα και προέρχονται από αρχαιολογικές θέσεις στην Πολωνία, τη Λευκορωσία και την Ουκρανία. Η έκθεση αναπτύσσεται σε εννέα θεματικές ενότητες ανάλογα με το είδος, τη χρήση και την τεχνική κατασκευής και διακόσμησης των αντικειμένων. Ξεχωριστή ενότητα αποτελεί ο «Θησαυρός του Borucin», ένα σύνολο πολύτιμων αντικειμένων που χρονολογούνται στον 11ο αιώνα και βρέθηκαν στο Borucin στην κεντρική Πολωνία.

Ad - Διαφήμιση

Η έκθεση διοργανώνεται σε συνεργασία με το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης και το Κρατικό Αρχαιολογικό Μουσείο Βαρσοβίας και πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Πολωνικής Δημοκρατίας στην Αθήνα.

Η έκθεση φιλοξενήθηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης και το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας. Διάρκεια έκθεσης έως 13 Ιανουαρίου 2019.