Ομολόγησαν οι δράστες για τη δολοφονία στη Ρόδο

Tα δύο άτομα που εξετάζονταν ως ύποπτοι από χθες το βράδυ, ένας 19χρονος Αλβανός και ένας 21χρονος Ροδίτης για τη δολοφονία της 21χρονης φοιτήτριας από το Διδυμότειχο, που σπούδαζε στο πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Ρόδο, κατά τη διάρκεια της νύχτας ομολόγησαν το έγκλημα, ρίχνοντας όμως την ευθύνη για το ποιος σκότωσε την άτυχη φοιτήτρια ο ένας στον άλλον.

Τα κίνητρα της δολοφονίας φαίνεται πως ήταν σεξουαλικά. Οπως έχει φανεί και από τα βίντεο που έχουν στη διάθεση τους οι αρχές, από κάμερες ασφαλείας σε διπλανά κτίρια, η Ελένη Τοπαλούδη βγαίνει από το σπίτι της και μπαίνει στο λευκό βαν. Δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί αν στο βαν επέβαιναν ένα ή δυο άτομα. Ολοι μαζί κατευθύνθηκαν προς το εξοχικό του Ροδίτη στη Λίνδο.

Το σενάριο που εξετάζουν ήδη από χθες οι αρχές είναι ότι η 21χρονη είχε ραντεβού με τον ένα από τους δύο άνδρες και πιθανότατα εμφανίστηκε και ο δεύτερος, με το κορίτσι να αντιδρά στην παρουσία του.

Τότε πρέπει να προέκυψε ένταση με την νεαρή να επιχειρεί να φύγει. Εκεί φαίνεται ότι την χτύπησαν με σίδερο και έπεσε αναίσθητη. Μετά το γεγονός αυτό οι δύο νεαροί πιθανώς θα θεώρησαν ότι ήταν νεκρή από το χτύπημα, την έβαλαν στο βαν και προσπάθησαν να την εξαφανίσουν πετώντας την από ύψος τουλάχιστον 10 μέτρα στον κόλπο της «Φώκιας». Οπως έδειξε η νεκροτομή η κοπέλα είχε χάσει τις αισθήσεις της όταν βρέθηκε στο νερό και ουσιαστικά πνίγηκε στη θάλασσα.

Στον εισαγγελέα Ρόδου οδηγούνται, σήμερα το μεσημέρι μετά την ομολογία τους.