«Παραλύει» η χώρα την Τετάρτη

24ωρη απεργία στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου.

Ad - Διαφήμιση

Χωρίς μετρό, ηλεκτρικό, τραμ και τρόλεϊ

Ακινητοποιημένοι θα μείνουν οι συρμοί του Μετρό, ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και το τραμ την ερχόμενη Τετάρτη 28 Νοεμβρίου, καθώς οι εργαζόμενοι της ΣΤΑΣΥ αποφάσισαν να συμμετέχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ και του Εργατικού Κέντρου Αθήνας.

Επίσης ακινητοποιημένα θα είναι τα τρόλει καθώς το ΔΣ της Ένωσης Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ αποφάσισε ομόφωνα την κήρυξη της 24ωρης απεργίας και καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν δυναμικά στο συλλαλητήριο στις 11 το πρωί της ίδιας ημέρας στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Στάσεις εργασίας σε λεωφορεία

Με στάσεις εργασίας, από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας, θα συμμετέχουν στην πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ, την ερχόμενη Τετάρτη, οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία του ΟΑΣΑ.

Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας των λεωφορείων θα επέλθει έως τις 10:00 π.μ. ενώ τα οχήματα θα αρχίσουν να αποσύρονται από τις 20:00.

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Τη συμμετοχή της στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ, την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου, με δικά της αιτήματα, αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ).

Η κινητοποίηση της ΠΝΟ περιλαμβάνει όλες τις κατηγορίες πλοίων και θα ξεκινήσει από 00:01 τα ξημερώματα της Τετάρτης 28 Νοεμβρίου έως τις 24:00 της ίδιας ημέρας.

Πανελλαδική 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ

Η εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ για την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου, είναι με αφορμή την ψήφιση του προϋπολογισμού. Θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στις 11.00 στην πλατεία Κλαυθμώνος. Όπως αναφέρει η συνομοσπονδία, «στην προμετωπίδα του αγώνα της ΓΣΕΕ βρίσκονται τα ζητήματα της επαναφοράς του θεσμικού πλαισίου των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων και του κατώτατου μισθού στα 751€, της μη περικοπής των συντάξεων, όπως και όλων των κοινωνικών μέτρων των ευάλωτων ομάδων της κοινωνίας».