Ολοκληρώθηκε το πρώτο τμήμα της ανάπλασης του εμπορικού κέντρου της Γλυφάδας

Το πρώτο κομμάτι της ανάπλασης του εμπορικού κέντρου της Γλυφάδας ολοκλήρωσε η δημοτική αρχή, παραδίδοντας σε κυκλοφορία το τμήμα της Αγγέλου Μεταξά από Ζησιμοπούλου μέχρι Λαμπράκη.

Ad - Διαφήμιση

Στρωμένος με μοντέρνους κυβόλιθους και με ποιοτικά υλικά, με δενδροφύτευση, οργανωμένες θέσεις στάθμευσης, φωτισμό με LED τελευταίας γενιάς και άλλες παρεμβάσεις, ο κεντρικός εμπορικός δρόμος της Γλυφάδας αλλάζει όψη και αφήνει πίσω τους τις παθογένειες που δημιούργησαν τα έργα του Τραμ και η ανακατασκευή του δρόμου πριν από 15 χρόνια.

Ήδη, στο πλαίσιο της ανάπλασης, ολοκληρώθηκε πρόσφατα η δημιουργία ενός νέου χώρου στάθμευσης, πίσω από το κλειστό κολυμβητήριο (ΔΑΚ), με ελεύθερη πρόσβαση, ώστε να εξυπηρετούνται οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Γλυφάδας. Με το έργο αυτό τριπλασιάστηκαν οι θέσεις στάθμευσης στην περιοχή. Παράλληλα, η δημοτική αρχή προχώρησε σε εκτεταμένη δενδροφύτευση, αυξάνοντας σημαντικά το πράσινο, ενώ ανακαίνισε πλήρως όλα τα γύρω πεζοδρόμια.

«Είναι πραγματικά ξεχωριστό το συναίσθημα να βλέπεις βήμα βήμα, με πολλή και μεθοδική δουλειά, να μεταμορφώνεται το πλέον κεντρικό σημείο της πόλης μας», δήλωσε ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου. «Και είναι επίσης απολύτως βέβαιο ότι η αρτιότητα της κατασκευής εγγυάται ότι δεν θα ξαναχτυπήσει κανείς περπατώντας στη Μεταξά και δεν θα ξαναπάθει ζημιά κανένα διερχόμενο αυτοκίνητο».

Οι εργασίες πραγματοποιούνται σταδιακά και σε συνεννόηση με τις εμπορικές επιχειρήσεις για όποιο θέμα προκύπτει, για να υπάρχει η λιγότερο δυνατή όχληση και να μην διαταραχθεί η ομαλή λειτουργία του εμπορικού κέντρου. Αμέσως μετά τις γιορτές το έργο συνεχίζεται στο τμήμα από Λαμπράκη μέχρι Παπανδρέου (στο ρεύμα από Βούλα προς Αθήνα) και τμηματικά και προοδευτικά θα ολοκληρωθεί σε όλη τη Μεταξά. Τα έργα περιλαμβάνουν νέο οδόστρωμα με υψηλής ποιότητας κυβόλιθους και υλικά, σύγχρονα πεζοδρόμια, οριοθέτηση θέσεων στάθμευσης, φωτιστικά LED τελευταίας γενιάς, νέα δέντρα, κ.ά.