Τραμπ εναντίον μεταναστών: Πηγαίνετε σπίτι σας

Την οργισμένη αντίδραση του Ντόναλντ Τραμπ προκαλεί το καραβάνι μεταναστών, το οποίο έχει φτάσει στην Τιχουάνα του Μεξικού με αποτέλεσμα να εξαπολύσει σκληρή επίθεση.

Ad - Διαφήμιση

Ο Αμερικανός πρόεδρος, μέσω Twitter, ξεκαθάρισε, ξανά, πως δεν θα ανεχθεί την «εισβολή» των μεταναστών, ενώ τους κατηγόρησε για «εγκλήματα» που διαπράττουν.

«Ο δήμαρχος της Τιχουάνα, στο Μεξικό, μόλις ανέφερε ότι η πόλη δεν είναι καλά προετοιμασμένη για να διαχειριστεί τόσους πολλούς μετανάστες, και για να διαχειριστούν τις εκκρεμότητες μπορεί να χρειαστούν 6 μήνες. Ομοίως, οι ΗΠΑ δεν είναι καλά προετοιμασμένες για αυτή την εισβολή και δεν θα την ανεχθούν. (Οι μετανάστες) προκαλούν το έγκλημα και μεγάλα προβλήματα στο Μεξικό. Πηγαίνετε σπίτι σας!» έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Οι ΗΠΑ έχουν διευκρινίσει ότι δεν θα επιτρέψουν τις παράνομες διελεύσεις στα νότια σύνορα, έχοντας αναπτύξει στα σύνορα τουλάχιστον 6.000 στρατιώτες.

Ο Λευκός Οίκος, μάλιστα, εξέδωσε διάταγμα, σύμφωνα με το οποίο, όσοι παραβιάζουν τα αμερικανικά σύνορα, δεν θα έχουν δικαίωμα αίτησης ασύλου.