Απλοί τρόποι να κινείσαι περισσότερο μέσα στην ημέρα

Η καθιστική ζωή δεν είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία.  Τι να κάνουμε όμως που η καθημερινότητα πολλών από εμάς δεν προβλέπει αρκετή κίνηση; Να ξεκινήσουμε καινούριες συνήθειες που θα μας εξασφαλίσουν μερικά παραπάνω βήματα. Σας δίνουμε μερικές ιδέες:

Ad - Διαφήμιση

Πιες πολύ νερό
Το νερό είναι απαραίτητο για την ενυδάτωση του οργανισμού σου (σου έχουμε ήδη πει τι συμβαίνει όταν δεν πίνεις αρκετό), όμως σ’ αυτό το άρθρο θα εστιάσουμε στην κίνηση. Πιο πολύ νερό = περισσότερες διαδρομές από και προς την τουαλέτα.

Συνήθισε να περπατάς όταν μιλάς στο τηλέφωνο
Χάρη στα κινητά και τα ασύρματα τηλέφωνα, δεν έχουμε τον περιορισμό να πρέπει να μένουμε σε σταθερό σημείο όταν μιλάμε. Υιοθέτησε τη συνήθεια να περπατάς όταν μιλάς. Ακόμα καλύτερα, εάν μπορείς να κόβεις βόλτες σε εξωτερικό χώρο.

Καθάρισε το γραφείο σου
Ένας εργασιακός χώρος μπορεί να ανακατευτεί μέσα σε πολύ λίγο χρόνο. Αφιέρωσε λοιπόν μερικά λεπτά για να πετάξεις τα χαρτιά που δεν σου χρειάζονται, να τακτοποιήσεις τη γραφική σου ύλη και να απολυμάνεις το πληκτρολόγιο και το ποντίκι του υπολογιστή σου -να ξέρεις ότι είναι γεμάτα μικρόβια!

Πάρκαρε στην πιο απομακρυσμένη θέση
Είτε πηγαίνεις στο γραφείο σου είτε στο σούπερ μάρκετ, μην θεωρείς τον εαυτό σου τυχερό όταν βρίσκεις να παρκάρεις δίπλα στην είσοδο! Αντίθετα, προτίμησε τις θέσεις που βρίσκονται στην αντίθετη κατεύθυνση, ώστε να περπατήσεις όσο περισσότερο γίνεται. Εάν πάλι χρησιμοποιείς τα μέσα μαζικής μεταφοράς, προτίμησε να κατέβεις μια στάση πριν τον προορισμό σου.

Κάνε ασκήσεις παρακολουθώντας την αγαπημένη σου σειρά
Επιστρέφεις από το γραφείο στο σπίτι και το μόνο που θέλεις να κάνεις είναι να αράξεις στον καναπέ και να δεις δυο-τρία επεισόδια από την αγαπημένη σου σειρά; Δοκίμασε καθώς παρακολουθείς κάνε μερικές απλές ασκήσεις, όπως “ροκανίσματα”, προβολές ή τροχάδην επιτόπου.

Πάρε σκύλο

Εάν ήδη έχεις κατοικίδιο, θα έχεις διαπιστώσει ότι είναι πολλές οι φορές που αναγκάζεσαι να βγεις από το σπίτι προκειμένου να το βγάλεις βόλτα! Δεν είναι τυχαίο ότι οι ιδιοκτήτες σκύλων ζουν περισσότερο και έχουν μικρότερες πιθανότητες να πάθουν καρδιαγγειακά προβλήματα, όπως δείχνει έρευνα του 2017.