Χιλιάδες δρομείς στον 36ο Μαραθώνιο της Αθήνας

Χιλιάδες δρομείς από όλον τον κόσμο βρέθηκαν σήμερα στην Αττική για τον 36ο Μαραθώνιο της Αθήνας. Ανάμεσα τους και πολλοί celebrities, οι οποίοι έβαλαν τα αθλητικά τους και συμμετείχαν στη μεγάλη αυτή γιορτή του αθλητισμού.

Ad - Διαφήμιση

Πέραν της κλασικής διαδρομής των 42 χιλιομέτρων, περιλαμβάνονταν διαδρομές 5 και 10 χιλιομέτρων, αλλά και αγώνες για παιδιά και άτομα με ειδικές ανάγκες. Ο Κενυάτης αθλητής Μπρίμιν Μισόι ήταν ο μεγάλος νικητής στην κλασική διαδρομή. Ο μαραθωνοδρόμος κάλυψε την κλασική διαδρομή των 42 χλμ σε χρόνο 2.10.57, γνωρίζοντας την αποθέωση κατά την είσοδο και τον τερματισμό του στο στάδιο «Καλλιμάρμαρο». Ο Ανδρέας Δημητράκης στους άνδρες και η Ανθή Κυριακοπούλου στις γυναίκες πρώτευσαν στο πρωινό αγώνα 5 χλμ του διεθνούς Μαραθωνίου της Αθήνας. Ο Δημητράκης τερμάτισε σε 14.47, με δεύτερο τον Μάριο Αναγνώστου με 15.05 και τρίτο τον Θανάση Καλάκο με 15.25.

Όλοι όσοι συμμετείχαν απαθανάτισαν τη στιγμή του τερματισμού με ενθουσιασμό, δίνοντας υπόσχεση πως θα δηλώσουν συμμετοχή και στην επόμενη διοργάνωση.

Μερικούς μόλις μήνες αφότου η πύρινη λαίλαπα σάρωσε την ανατολική Αττική και άφησε πίσω της 99 νεκρούς, αθλητές έτρεξαν με φόντο τα καμένα πεύκα της λεωφόρου Μαραθώνος.

Στην αφετηρία του αγώνα, εθελοντές μοίρασαν πράσινα σκουφάκια στους Μαραθωνοδρόμους σε μια συμβολική κίνηση για να “πρασινίσει” και πάλι το Μάτι.

Κατά τη διάρκεια του Μαραθωνίου, κάτοικοι των πυρόπληκτων περιοχών προχώρησαν σε διαμαρτυρία κατά μήκος της διαδρομής. Οι διαμαρτυρόμενοι κρατούσαν πανό -σε αγγλικά και ελληνικά- που έγραφε: «Δίνουμε τον δικό μας Μαραθώνιο και θα κερδίσουμε».