Ο τελευταίος πρόεδρος της Σοβιετικής Ένωσης, Μιχαήλ Γκορμπατσόφ σε γραπτό του μήνυμα τόνισε πως “σήμερα βλέπουμε ότι γίνονται απόπειρες να οδηγηθεί ο κόσμος στο παρελθόν και ο πιο μεγάλος κίνδυνος είναι να επιστρέψουμε στην αντιπαράθεση, να αρχίσει ένας νέος ανταγωνισμός των εξοπλισμών.
Ad - Διαφήμιση
Ο Γκορμπατσόφ επεσήμανε ότι σήμερα “μιλάνε για έναν πυρηνικό πόλεμο, λες και είναι κάτι το επιτρεπτό, ετοιμάζονται για έναν πόλεμο, συζητούν σενάρια”. “ Όπως λένε το παραπέρα δεν οδηγεί πουθενά. Με κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβιβαστούμε, δεν μπορούμε να παραιτηθούμε. Πιστεύω ότι μπορούμε να σταματήσουμε έναν νέο ψυχρό πόλεμο και θα κάνω τα πάντα γι αυτό”.
Στο μήνυμα του ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, υπογράμμισε ότι σ’ έναν πυρηνικό πόλεμο δεν μπορούν να υπάρξουν νικητές. “Νομίζω ότι αυτά τα λόγια πρέπει να γίνουν το σύνθημα του νέου κινήματος ενάντια στον πυρηνικό πόλεμο”.









