Εξάρθρωση κυκλώματος που διακινούσε λαθραία καπνικά προϊόντα

Μετά από επιχείρηση σε διάφορες περιοχές της Αττικής, συνελήφθει πολυμελές κύκλωμα που εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής με τη συνδρομή της Ο.Π.Κ.Ε. Συνέλαβαν δύο Έλληνες ηλικίας 23 και 27 ετών, πέντε αλλοδαπούς από 20 έως 43 ετών κι ένα ανήλικο αλλοδαπό.

Είχε προηγηθεί καταγγελία για τη δράση αλλοδαπού που διακινούσε λαθραία καπνικά προϊόντα που έκρυβε σε σπίτι στο Ίλιον. Έπειτα από έρευνα, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκληματικών Οργανώσεων και Διεθνικών Υποθέσεων εξακρίβωσαν πράγματι τη δράση του οργανωμένου αυτού κυκλώματος.

Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης διατηρούσαν τρεις χώρους σε Αχαρνές, Ίλιον και Άγιο Ιωάννη Ρέντη, τους οποίους είχαν διαμορφώσει κατάλληλα για την απόκρυψη μεγάλων ποσοτήτων καπνικών προϊόντων.

Υπεύθυνος για τον καταμερισμό των ποσοτήτων αυτών στο εσωτερικό τους ήταν ο 27χρονος Έλληνας. Τα υπόλοιπα μέλη ήταν επιφορτισμένα με την επιτήρηση των χώρων απόκρυψης, την παραλαβή από τον 27χρονο των ποσοτήτων των τσιγάρων και του καπνού και την περαιτέρω διακίνησή τους σε αγοραστές.

Από την έρευνα σε σπίτια, άλλους χώρους κι οχήματα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 281.443 πακέτα τσιγάρα και 40.086 συσκευασίες καπνού που δεν έφεραν την προβλεπόμενη από τον νόμο ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν χειρόγραφες σημειώσεις σχετικές με τη δράση του κυκλώματος, καθώς και τρία αυτοκίνητα ως μέσα μεταφοράς.