Παρέμβαση εισαγγελέα για την κομπίνα του αιώνα

Έρευνα διέταξε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου για το σκάνδαλο real estate στο οποίο φέρεται να πρωταγωνιστεί ο αντιπρόεδρος της Jumbo Ευάγγελος Παπαευαγγέλου.

Με την παραγγελία της η κ. Δημητρίου ζητεί από τους οικονομικούς εισαγγελείς να ερευνήσουν τις πωλήσεις ακινήτων στις οποίες φαίνεται ότι επιδίδεται ο αντιπρόεδρος της Jumbo σε Κινέζους επενδυτές προκειμένου να αποκτήσουν τη χρυσή βίζα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των Κινεζικών αρχών που διενήργησαν ελέγχους μετά τα capital controls που επιβλήθηκαν, ο κ. Παπαευαγγέλου, προχώρησε σε μία εντελώς παράνομη πρακτική για να ξεπεράσει τους κεφαλαιακούς ελέγχους, συστήνοντας προσωπική εταιρεία που έκανε πωλήσεις ακινήτων σε Κινέζους αξίας 40 εκατομμυρίων ευρώ μέσω της χρήσης POS.

Συγκεκριμένα, ο αντιπρόεδρος της Jumbo προσέγγισε πλούσιους Κινέζους πελάτες, στους οποίους πρότεινε τη μεταφορά ποσών από 10.000 έως 20.000 ευρώ μέσω POS κάνοντας δήθεν συναλλαγές προκειμένου να αποκτήσουν σπίτι αλλά και χρυσή βίζα στην Ελλάδα ενώ παράλληλα μπορούσαν να βγάλουν εκτός της Κίνας και χιλιάδες ευρώ «σπάζοντας» τα capital controls που ισχύουν εκεί.
Αξίζει να σημειωθεί ότι έρευνα για το θέμα διενεργεί η Τράπεζα της Ελλάδος, αλλά και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Ανασυγκροτήθηκε σε σώμα το Δ.Σ.

Η εταιρεία σε ξεχωριστή ανακοίνωση αναφέρει ότι το Διοικητικό της Συμβούλιο κατά τη συνεδρίαση του της 31/10/2018 αποδέχθηκε τη παραίτηση του κ. Παπαευαγγέλου Ευάγγελου (Αναπληρωτή Αντιπροέδρου) και αποφάσισε να συνεχίσει τη διαχείριση και την εκπροσώπηση της εταιρείας χωρίς την αντικατάσταση του παραιτηθέντος μέλους του, με επταμελή σύνθεση, μέχρι τη λήξη της θητείας του.

Το Διοικητικό Συμβούλιο ανασυγκροτήθηκε σε σώμα, υπό την επταμελή σύνθεσή του, ως εξής:

Α. Τέσσερα (4) Εκτελεστικά μέλη:

1. Απόστολος- Ευάγγελος Βακάκης του Γεωργίου, επιχειρηματίας, Πρόεδρος.

2. Ιωάννης Οικονόμου του Χρήστου, δικηγόρος, Αντιπρόεδρος

3. Κωνσταντίνα Ντεμίρη του Σταύρου, Διευθύνουσα Σύμβουλος, Εκτελεστικό Μέλος

4. Σοφία Βακάκη του Απόστολου-Ευάγγελου, ιδιωτική υπάλληλος, Εκτελεστικό Μέλος.

Β. Τρία (3) ανεξάρτητα μη εκτελεστικά μέλη:

1. Νικόλαος Βελισσαρίου του Ιωάννη, οικονομολόγος.

2. Γεώργιος Κατσαρός του Σπυρίδωνος, οικονομολόγος.

3. Φώτιος Τζίγκος του Αθανασίου, φορολογικός σύμβουλος.

Επιπλέον, το Διοικητικό Συμβούλιο προέβη σε ανάθεση αρμοδιοτήτων εκπροσώπησης και δέσμευσης της εταιρείας σε μέλη του και σε υπαλλήλους της εταιρείας.