Ο διακεκριμένος Αστροφυσικό της NASA Στ. Κριμιζής ομιλητής σε ημερίδα του 10ου ΓΕΛ Περιστερίου

Μια αξιόλογη ημερίδα με ομιλητή τον Ακαδημαϊκό Έλληνα Αστροφυσικό της NASA Σταμάτη Κριμιζή, διοργάνωσε το 10ο Γενικό Λύκειο Περιστερίου στις 16 Οκτωβρίου 2018 στο αμφιθέατρο του Δημαρχείου.

Ad - Διαφήμιση

Το θέμα που ανέλυσε ο κ. Κριμιζής ήταν με τίτλο «Η Διαστημική Αποστολή Cassini – Huygens στον Κρόνο και Τιτάνα (1997-2017)», που σχεδιάστηκε με σκοπό την εξερεύνηση του Κρόνου και των δορυφόρων του, καθώς και την προσεδάφιση κάψουλας στην επιφάνεια του φεγγαριού Τιτάν για επί τόπου μετρήσεις των ιδιοτήτων της επιφάνειάς του.

Η όλη αποστολή ήταν άκρως επιτυχημένη και παρουσίασε ένα πλανητικό σύστημα με υπόγειους ωκεανούς από νερό στον Εγκέλαδο, και στον Τιτάνα λίμνες από μεθάνιο, ατμόσφαιρα από άζωτο, και μετεωρολογικά φαινόμενα παρόμοια με αυτά της Γης.

Κατά τον χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον κ. Κριμιζή για την παρουσία του για 2η φορά σε σχολείο της πόλης μας, ενώ έδωσε συγχαρητήρια στους μαθητές και εκπαιδευτικούς του 10ου ΓΕΛ.

Ευχαριστήριες προς τον καταξιωμένο Αστροφυσικό της NASA εξέφρασε η Διευθύντρια του 10ου ΓΕΛ Μαρία Καλογερά για την τιμητική ομιλία, ενώ την εκδήλωση παρουσίασε η εκπαιδευτικός Δήμητρα Κατσανού.