Άγριος καυγάς Κοτζιά – Καμμένου

Αντιπαράθεση στο υπουργικό συμβούλιο ανάμεσα στον Πάνο Καμμένο και το Νίκο Κοτζιά. Ο υπουργός Εξωτερικών επιτέθηκε στον Πάνο Καμμένο κατηγορώντας τον ότι παίζει πολιτικά παιχνίδια.

Ο κ. Κοτζιάς κατηγόρησε τον Πάνο Καμμένο ότι επιχειρεί να ασκήσει εξωτερική πολιτική σε βάρος της κυβέρνησης και της χώρας για τις δικές του πολιτικές επιδιώξεις.

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός ζήτησε την επίσημη δέσμευση του Πάνου Καμμένου ότι δεν θα ρίξει την κυβέρνηση εξαιτίας του θέματος των Σκοπίων. Ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος σαφέστατα στον υπουργό Άμυνας ζήτησε από τον κ. Καμμένο να δεσμευθεί ότι δεν θα ρίξει την κυβέρνηση ταυτιζόμενος με τις προσπάθειες της δεξιάς και της ακροδεξιάς.

Ο πρωθυπουργός σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές είπε: «Έχουμε καταφέρει να βγάλουμε τη χώρα απο τα μνημονια με την κοινωνία όρθια. Κατανοώ ότι το θέμα της πΓΔΜ δημιουργεί διαφορές αλλά δεν μπορεί στο όνομα των διαφορών να προαναγγέλεται ή να προεξοφλείται το πρόωρο τέλος της κυβέρνησης. Δεν ζητώ από κανέναν να αλλάξει θέση. Ζητώ όμως να ξεκαθαρίσετε ότι δεν σκέφτεστε και δεν πρόκειται να ταυτοστείτε με την αξιωματική αντιπολίτευση σε πιθανή πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης. Οτι δεν πρόκειται να ταυτιστεί κανένα μέλος της κυβέρνησης με τις προσπάθειες δεξιάς και ακροδεξιάς να ανατρέψουν την κυβέρνηση με αληθινη αιτία την επιχείρηση ανατροπής της προσπάθειας μας να ανορθώσουμε την οικονομια και να επιταχυνουμε τις διαδικασιες της κάθαρσης».

Ο Πάνος Καμμένος σύμφωνα πάντα με κυβερνητικές πηγές απάντησε: «Διατηρώ την άποψή μου για την ονομασία της ΠΓΔΜ. Δεν πρόκειται ποτέ να συμπλεύσω στην προσπάθεια για ανατροπή της κυβέρνησης».