Γ.Χατζηθεοδοσίου: Ιδιωτικοί Παιδικοί Σταθμοί και κοινωνία

Το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης και η ΠΑΣΙΠΣ (Πανελλήνιος Σύλλογος Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών) συνδιοργάνωσαν επιμορφωτική Ημερίδα με θέμα: «Θεωρητικές προσεγγίσεις και καλές πρακτικές για το παιδί ηλικίας 0-6 ετών»

Η ημερίδα διεξήχθη το Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018, στο Αμφιθέατρο του Νέου Μουσείου Ακρόπολης και την παρακολούθησαν πλήθος εκπροσώπων από τον πολιτικό, εκπαιδευτικό και κοινωνικό Τομέα.

Το ΕΕΑ που στάθηκε πάντα αρωγός στην προσπάθεια των ιδιωτικών σταθμών να προσφέρουν πραγματική προσχολική αγωγή και να λυθούν σημαντικά προβλήματα που εμποδίζουν το έργο τους, εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου επεσήμανε ότι το πλέον σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε σήμερα σαν κοινωνία, είναι η υπογεννητικότητα. Αιτία η κρίση, οι υψηλοί φόροι και η μείωση των  εισοδημάτων. Το ΕΕΑ, παρότι εκπροσωπεί εργοδότες, από καιρό έχει προτείνει ο κατώτατος μισθός να ανέλθει στα 751 ευρώ, με μείωση της φορολογίας και των εισφορών!

Όσον αφορά τη λειτουργία της παροχής προσχολικής αγωγής, επισήμανε ότι αυτό που λέμε είναι πάντα «η καλύτερη δυνατή υπηρεσία στην μικρότερη δυνατή τιμή». Δεν υπάρχει τίποτα δωρεάν ούτε παιδεία ούτε υγεία, τα πληρώνουμε από τη φορολογία. Αν οι ιδιωτικοί παιδικοί  σταθμοί δώσουν καλύτερη υπηρεσία και καλύτερη τιμή αυτό πρέπει να προκριθεί, αυτό πρέπει να προτείνουμε για να μη μένει κανένα παιδί εκτός.