74 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ… ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ

Την Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018, ξεκίνησε ο «Μήνας αντιφασιστικής μνήμης και συνείδησης» με το θρησκευτικό μνημόσυνο, για τα θύματα του Ολοκαυτώματος του Αιγάλεω, που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των θυμάτων. Στη συνέχεια η εκδήλωση ολοκληρώθηκε στο αμφιθέατρο του 3ου Γυμνασίου, με ομιλίες από την Αντιδήμαρχο Παιδείας και Πολιτισμού κα Γιάννα Χριστόγλου εκ μέρους του Δημάρχου Αιγάλεω κου Δημήτρη Μπίρμπα, την Πρόεδρο της Ένωσης Θυμάτων Ολοκαυτώματος Αιγάλεω, κα Δήμητρα Κορμπά, και χαιρετισμούς από τον εκπρόσωπο του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, κο Δημήτρη Αλευρομάγειρο και τον Πρόεδρο της «Πανελλήνιας Ένωσης Θυμάτων Γερμανικής Κατοχής» κο Βασίλη Καρκούλια.

Ad - Διαφήμιση

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν: ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κος Δημήτρης Βίτσας, οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κα Χαρά Καφαντάρη και της Νέας Δημοκρατίας κος Γεράσιμος Γιακουμάτος, ο Ευρωβουλευτής κος Νότης Μαριάς, ο κος Μιχάλης Καχριμάκης και η κα Νάντια ΓΙαννακοπούλου εκπρόσωποι του Κιν.Αλ., οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Γιώργος Παπαδιάς, Νικόλαος Νικητάκης, Κώστας Φίλης, η Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κα Χρυσούλα Ζαχαροπούλου-Γιαννουλάτου και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου κ.κ.: Παντελής Βαΐνάς, Παναγιώτης Μανδραφλής, Ηλίας Μάνδρος, Παναγιώτα Μερκουράκη-Νικολούδη, Δημήτρης Μπέσης, Λευτέρης Παπαγεωργίου, Γιάννης Περράκης, Άννα Ρούσσου, Κώστας Χατζηκώστας, οι Πρόεδροι των Ενώσεων Ολοκαυτωμάτων Καλαβρύτων και Μουσιωτίτσας κ.κ. Χαρίλαος Ερμείδης και Δημήτρης Δήμος αντίστοιχα, ο κος Σπύρος Ευαγγελάτος από τον Συνήγορο του Πολίτη, εκπρόσωποι της Δ/νσης Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, του Συλλόγου Μικρασιατών Αιγάλεω «Νέες Κυδωνίες», της Πανελλήνιας Ένωσης Ασσυρίων, της Πανελλήνιας Επαγγελματικής Ένωσης Πλανόδιων & Υπαίθριων Μικροπωλητών και Λιανεμπόρων, του ΑΠΣ Απόλλων και της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Αιγάλεω καθώς και εκπαιδευτικοί, φορείς της πόλης μας και πλήθος κόσμου.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές του 3ου Γυμνασίου και του 6ου Δημοτικού για τις εξαιρετικές παρουσιάσεις τους, τη Φιλαρμονική του Δήμου μας και όλους όσοι συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

Ο Δήμος Αιγάλεω σας προσκαλεί στις υπόλοιπες εκδηλώσεις του «Μήνα αντιφασιστικής μνήμης και συνείδησης»
• Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018 στις 11:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο «Γιάννης Ρίτσος»
Συζήτηση με θέμα «Κατοχή-Αντίσταση …74 χρόνια μετά»
• Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018 στις 8:30 στο Άλσος, «Γύρος Αιγάλεω»
• Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018 στις 19:30 στο Πολιτιστικό Κέντρο «Γιάννης Ρίτσος»
Προβολή ντοκιμαντέρ «Οι Παρτιζάνοι των Αθηνών»