Ποιο αυτοκίνητο παραγωγής έχει κάμερες αντί για καθρέπτες

Η τεχνολογία εξελίσσεται με γοργούς ρυθμούς και σε λίγους μήνες έρχεται στην ελληνική αγορά το πρώτο μοντέλο παραγωγής που έχει κάμερες στη θέση των πλαϊνών καθρεπτών.

Ad - Διαφήμιση

Το μοντέλο αυτό είναι το νέο πολυτελές ηλεκτρικό SUV Audi E-Tron, το οποίο θα έρθει στη χώρα μας τον Ιανουάριο προσφέροντας 408 ίππους ισχύος και πάνω από 400 χιλιόμετρα αυτονομίας με μια φόρτιση.

Ένα από τα εντυπωσιακά στοιχεία του νέου E-Tron θα είναι αδιαμφισβήτητα και οι δύο πλαϊνές κάμερες, οι οποίες έχουν τοποθετηθεί εκεί όπου «κανονικά» βρίσκονται οι εξωτερικοί καθρέπτες. Οι κάμερες αυτές προβάλουν οτιδήποτε συμβαίνει στα πλάγια του αυτοκινήτου σε δύο οθόνες αφής, που είναι τοποθετημένες στα εσωτερικά πλαϊνά των εμπρόσθιων θυρών του αυτοκινήτου. Αγγίζοντας την οθόνη και χρησιμοποιώντας μόνο ένα δάχτυλο, ο οδηγός μπορεί να αλλάξει την πορεία της κάμερας, ενώ πατώντας ένα εικονίδιο, ρυθμίζει επίσης την πλευρική οθόνη του συνοδηγού. Οι κάμερες αντί για τους παραδοσιακούς πλαϊνούς καθρέπτες του νέου Audi E-Tron θα προσφέρονται στον προαιρετικό του εξοπλισμό.