Ο εκσυγχρονισμός των υποδομών και των μεταφορών της χώρας, δέσμευση που υλοποιείται σταθερά από την κυβέρνηση της Αριστεράς

Ομιλία της βουλευτή Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Φ. Βάκη στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση και ψήφιση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, «Θέματα υδατοδρομίων, αστικών οδικών μεταφορών και λοιπές διατάξεις».

«Ο εκσυγχρονισμός των υποδομών και των μεταφορών της χώρας αποτελεί μια δέσμευση που υλοποιείται σταθερά από την κυβέρνηση της Αριστεράς ήδη από το 2015. Υποδομές, που για την υπόλοιπη Ευρώπη θεωρούνταν δεδομένες εδώ και πολλά χρονιά, οι κατ’ επίφαση πολιτικές δυνάμεις του εκσυγχρονισμού και της επανίδρυσης του κράτους απέτυχαν να τις κάνουν πραγματικότητα σπαταλώντας σε αρκετές περιπτώσεις τον πλούτο του ελληνικού λαού σε δαπανηρά και τελικά καταστροφικά για την εθνική οικονομία έργα βιτρίνας. Το περιεχόμενο, η στόχευση και αντίληψη που διαπνέει το παρόν σχέδιο νόμου, αποτελεί ακόμη μια απόδειξη πως η κοινή προσπάθεια της κυβέρνησης, των υγιών παραγωγικών δυνάμεων και της κοινωνίας, οφείλει να έχει συνέχεια».
«Εφόσον έχω την τιμή να εκλέγομαι στην Κέρκυρα, από την οποία θα ξεκινήσει το πρώτο δίκτυο υδατοδρομίων, αντιλαμβάνομαι σε μεγάλο βαθμό τα αναπτυξιακά οφέλη και τις επιπλέον προοπτικές που διανοίγονται για τη νησιωτική Ελλάδα αλλά και για το σύνολο της εθνικής οικονομίας. Αντιλαμβάνομαι επίσης τη μέγιστη σημασία της σύνδεσης των Επτανήσων, κάτι που έπρεπε να έχει γίνει εδώ και πάρα πολλά χρόνια».