Αυξήθηκε ο αριθμός των ζάπλουτων το 2017

Οπως επισημαίνεται στην έκθεση της εταιρείας αναλύσεων X-Wealth, ο αριθμός των πολυεκατομμυριούχων αυξήθηκε το 2017 παγκοσμίως κατά 12,9% στις 255.810. Επίσης, η περιουσία αυτών των ανθρώπων ενισχύθηκε κατά 16,3%, φθάνοντας τα 31,5 τρισ. δολάρια την ίδια περίοδο.

Ad - Διαφήμιση

Στις ΗΠΑ ζει το 35% των ανθρώπων με καθαρά περιουσιακά στοιχεία, πλην δανείων, άνω των 30 εκατ. δολαρίων. Το 2017 έφτασαν τις 79.595 και η περιουσία τους διαμορφώθηκε στα 13,1 τρισ. δολάρια. Στην Ιαπωνία, στην Κίνα, στη Γερμανία, στον Καναδά και στη Γαλλία οι πολυεκατομμυριούχοι και οι δισεκατομμυριούχοι έφθασαν τις 70.830. Στην Ευρώπη ζει το 28% των πολύ πλούσιων του κόσμου, με συνολική περιουσία της τάξεως των 8,7 τρισ. δολαρίων.

Ομως, ολοένα και περισσότεροι Ασιάτες σκαρφαλώνουν στην κλίμακα των πολύ πλούσιων, εν συγκρίσει με άλλες περιοχές του πλανήτη. Λόγω της ταχύρρυθμης ανάπτυξης στις αναδυόμενες ασιατικές χώρες, διευρύνεται η μεσαία τάξη και αυξάνονται οι πλούσιοι.

Ο δημοφιλέστερος τόπος διαμονής για τους Αμερικανούς με περιουσία άνω των 30 εκατ. δολαρίων είναι η Νέα Υόρκη. Παγκοσμίως, όμως, η Νέα Υόρκη έχασε την πρωτιά από το Χονγκ Κονγκ, όπου ζουν 10.010 ζάπλουτοι.

Σύμφωνα με τη λίστα των πλουσιότερων ανθρώπων στις ΗΠΑ, που συντάσσει κάθε χρόνο το περιοδικό Forbes, ο Τζεφ Μπέζος εκτόπισε τον Μπιλ Γκέιτς από την κορυφή. Η προσωπική περιουσία του ιδρυτή, προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Amazon υπολογίζεται στα 150 δισ. δολάρια.