Αποκαλυπτήρια της προτομής του Αντώνη Σαμαράκη

Η ψυχή του Αντώνη Σαμαράκη φτερούγισε πάνω απ την Αγία Βαρβάρα. Ο Δήμαρχος Γιώργος Καπλάνης και ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης τέλεσαν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του αγαπημένου συγγραφέα των εφήβων στον πεζόδρομο Αντώνη Σαμαράκη.

Ad - Διαφήμιση

Στον αύλειο χώρο του 4ου Δημοτικού- που μέχρι πριν μερικά χρόνια στεγαζόταν το 3ο Γυμνάσιο που φέρει το όνομα του – έγινε μια σεμνή και μεστή εκδήλωση. Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στον συγγραφέα που συνάντησε όταν είχε επισκεφθεί την πόλη μας, ο πρόεδρος της Βουλής στον πρεσβευτή των ιδεών και τον οραμάτων και η κ. Ελένη Σαμαράκη, βαθιά συγκινημένη ευχαρίστησε για την τιμή προς τον σύντροφο της ζωής της. Με ένα στεφάνι ελιάς, σύμβολο ειρήνης , σοφίας και αθανασίας , έργο μέλους του κέντρου εικαστικών τεχνών, ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Βουλής, την κ. Σαμαράκη και τον γλύπτη της προτομής κ. Άγγελο Βλάσση.

Η μελωδική φωνή της μαθήτριας του Δημοτικού Ωδείου με τη συνοδεία του Διευθυντή κ. Ελευθέριου Καλκάνη, τα αποσπάσματα απ τα κείμενα του συγγραφέα και οι αναμνήσεις μιας μαθήτριας του 1999 φόρτισαν συναισθηματικά τους παρευρισκόμενους.

Την εκδήλωση τίμησαν ο κ. Γεράσιμος Γιακουμάτος, βουλευτής, εκπρόσωπος του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, οι κυρίες Αννέτα Καββαδία και Χαρά Καφαντάρη, βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Θεόδωρος Σχινάς , πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, ο κ. Δημήτρης Καφαντάρης , Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, Δημοτικοί Σύμβουλοι, η κ. Λόλα Νταϊφά Πρέσβειρα Καλής Θέλησης της UNICEF Ελλάδος. ο κ. Αδάμ Στάμος, Δ/ντής Α/θμιας Εκπαίδευσης, Διευθυντές σχολείων, εκπαιδευτικοί, μαθητές και πολλοί συμπολίτες μας.

Με τη ματιά στραμμένη στα παιδιά που τόσο λάτρεψε και πάντα θα γεμίζουν την αυλή του σχολείου ο Αντώνης Σαμαράκης θα δίνει ένα «σήμα» για την πανανθρώπινη «ελπίδα».