Έναρξη εργαστηρίου “Χορδές Σωμάτων” από το Δημοτικό Ωδείο Περιστερίου

Το Δημοτικό Ωδείο Περιστερίου δημιούργησε το εργαστήρι “Body Music Workshop” που συνδυάζει τη Μουσική με την Κίνηση και το Λόγο.

Ad - Διαφήμιση

Βασικός συνδετικός κρίκος των τριών αυτών στοιχείων είναι ο ρυθμός.

Κύριο εργαλείο αποτελεί το σώμα και η φωνή. Εξερευνούμε δηλαδή τη μουσική που το ίδιο το σώμα μας μπορεί να παράγει, είτε με ηχηρές κινήσεις (body percussion: claps, snaps, stamps κλπ.) είτε με τη φωνή μας (τραγούδι, φωνητικός αυτοσχεδιασμός, χορωδιακά σύνολα κλπ.).

Με βιωματικό τρόπο απελευθερώνεται ο προσωπικός μας ρυθμός (ο οποίος ενυπάρχει σε κάθε άνθρωπο) και κατ’ επέκταση της ομάδας, ενώ μας δίνεται η δυνατότητα να δημιουργήσουμε ρυθμικά μοτίβα (πολυρυθμίες) με το σώμα, τη φωνή ή/και με τη χρήση μικρών κρουστών μουσικών οργάνων και ξυλοφώνων (όργανα ορχήστρας Orff).

Στόχοι:

  • Καλλιεργούμε την μουσικότητά μας (αίσθηση ρυθμού, ακουστική αντίληψη, μουσική έκφραση και δημιουργία).
  • Συνειδητοποιούμε τις δυνατότητες του σώματός μας (κινητική ευχέρεια, συντονισμός, αίσθηση χώρου – χρόνου).
  • Αυτοσχεδιάζουμε κινητικά και μουσικά.
  • Αναπτύσσουμε την ομαδικότητά μας (συνεργασία και επικοινωνία, ικανότητα συμμετοχής στο σύνολο, αμοιβαίος συγχρονισμός).
  • Το εργαστήρι απευθύνεται σε παιδιά και ενήλικες που αγαπούν τη μουσική, το τραγούδι και την κίνηση και ενδιαφέρονται για μια εναλλακτική προσέγγιση δημιουργίας ενός μουσικού συνόλου.
  • Οι γνώσεις μουσικής δεν είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή.

Δημιουργία – διδασκαλία: Μαρία Σαπλαούρα.

Ανοιχτό Μάθημα Γνωριμίας: Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 19:30 – 20:30.