Βεντούζες με ποτήρια

Τι είναι οι βεντούζες

Τοποθετούνται ποτήρια στο δέρμα δημιουργώντας ένα κενό αέρος στο εσωτερικό τους. Αυτό το κενό αέρος, αντισταθμίζεται στην επιφάνεια της επιδερμίδας με το να ανασηκώνει το δέρμα προς τα πάνω. Τα σημάδια που αφήνουν οι βεντούζες στο δέρμα είναι κόκκινα και έχουν το σχήμα του ποτηριού με το οποίου γίνονται.

Ad - Διαφήμιση

Τι υποτίθεται ότι προσφέρουν οι βεντούζες με ποτήρια

Οι βεντούζες χρησιμοποιούνται ως θεραπεία για τον πόνο, απαλύνει τους τραυματισμούς στους βαθύτερους ιστούς του δέρματος και των μυών, καθώς και τους συνδετικούς ιστούς, ενώ μειώνει το οίδημα και τους “κόμπους” στους μυς. Επίσης, όπως και πολλές συμπληρωματικές θεραπείες, έτσι και αυτή υποτίθεται ότι μειώνει τις τοξίνες στο αίμα, “απορροφώντας” τις από το δέρμα.

Αυτή η θεραπεία έχει αρχαίες ρίζες. Σύμφωνα με την παραδοσιακή κινεζική ιατρική, οι βεντούζες “βελτιώνουν την ροή του qi” (δηλαδή την… ζωτική σας δύναμη) και βοηθούν στην θεραπεία του κρυολογήματος, της βρογχίτιδας και ακόμη και της πνευμονίας. Η μέθοδος εφαρμοζόταν και ως μέρος της αρχαίας περσικής ιατρικής.

Οι ερευνητές συμπέραναν:

“Η αποτελεσματικότητα στις βεντούζες έχει εφαρμοστεί μόνο ως θεραπεία για τον πόνο και ακόμη και σε αυτή την περίπτωση, παραμένουν αμφιβολίες”. H ιδιότητά τους είναι να “αποτοξινώνουν” το σώμα.

Το χρώμα στο δέρμα μετά από τις βεντούζες με ποτήρια

Οι υποστηρικτές της μεθόδου λένε, ότι το χρώμα του δέρματος μετά από τις βεντούζες μπορεί να δείξει πράγματα σχετικά με την κατάσταση του σώματός σας και τους πιθανούς τραυματισμούς σας.