Καταστροφικό το πέρασμα του «Ζορμπά»: Αγνοείται ζευγάρι ηλικιωμένων λόγω της κακοκαιρίας

Το φαινόμενο άφησε πίσω του σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης την Πελοπόννησο, καθώς ποτάμια υπερχείλισαν ενώ πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα. Τα μεγαλύτερα προβλήματα υπήρξαν κυρίως στην Αργολίδα, την Κόρινθο, αλλά και τη Μάνη. Το Κιάτο και το Ξυλόκαστρο πλημμύρισαν. Υπάρχουν διακοπές ρεύματος σε κοινότητες, λόγω πτώσης δέντρων και στύλων ρεύματος. Έχουν καταστραφεί πολλοί αγροτικοί δρόμοι, ενώ όσον αφορά στις καλλιέργειες εκτίμησε ότι οι ζημιές είναι πολύ μεγάλες.

Ad - Διαφήμιση

Μεγάλα προβλήματα στη Φθιώτιδα και την Εύβοια μετά το πέρασμα του “Ζορμπά”, ενώ η Πυροσβεστική αναζητά ένα ζευγάρι ηλικιωμένων που αγνοείται στην περιοχή ανάμεσα στο Μαντούδι και το Μετόχι.

Στο Μαντούδι ο ποταμός Κηρέας κατέβασε πολύ νερό δημιουργώντας λίμνη στο χώρο που παραδοσιακά γίνεται το παζάρι και βρίσκεται το γυμναστήριο. Σπίτια στο Μαντούδι πλημμύρησαν και οι άνθρωποι ανέβηκαν στις ταράτσες τους για να προστατευθούν. Η κυκλοφορία μεταξύ Μαντουδίου και Προκοπίου έχει κοπεί, ενώ μέσα στη νύχτα πλημμύρισε ακόμη και το τοπικό κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Στις 4 το πρωί κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν ένα αυτοκίνητο να το παρασέρνει ο χείμαρρος και  μέσα στο αυτοκίνητο υπήρχαν δύο άνθρωποι. Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής και της αστυνομίας που βρίσκονταν εκεί άρχισαν τις αναζητήσεις.

Λίγο αργότερα οι εκκλήσεις ήταν ιδιαίτερα έντονες στην περιοχή του Θεολόγου και της Μαλεσίνας καθώς το νερό που έπεφτε και ο αέρας ήταν πρωτοφανής για την περιοχή.