ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΔΥΝΑΜΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ

ΟΣΑ ΚΡΥΒΕΙ Ο ΑΝΕΜΟΣ

Ad - Διαφήμιση

 

 Η παρούσα Δημοτική Αρχή εξαιτίας των καιρικών συνθηκών που επικρατούν τις τελευταίες ημέρες σε ολόκληρη τη χώρα προέβη σε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πως οι πολίτες οφείλουν να βρίσκονται σε επαγρύπνηση και να λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία τους από τυχόν ατυχήματα. Όσον αφορά την δική της μέριμνα μάλλον δεν ισχύουν τα ίδια.

Κατά το σχολικό έτος 2016-2017 και συγκεκριμένα στις 27/04/2017, η προϊσταμένη του 39ου Νηπιαγωγείου Περιστερίου (Διεύθυνση: Δραγούμη 56) προχώρησε σε αποστολή εισηγητικής επιστολής (με αριθμό πρωτοκόλλου 15529) προς συγκεκριμένους αρμόδιους φορείς. Στο έγγραφο αναφέρεται πως στην αυλή του σχολείου υπάρχει ένα ξερό δέντρο(λεύκα) που αποτελεί κίνδυνο για την ασφάλεια των νηπίων και πως η κοπή του είναι απαραίτητη. (ΕΙΚΟΝΑ 1)

Μετά από σχεδόν 15 μήνες(!!!!) , κι ενώ το νηπιαγωγείο συνέχισε να λειτουργεί με τον κίνδυνο ατυχήματος, στις 10/07/2018 πραγματοποιήθηκε αυτοψία από Γεωπόνο του Δήμου, ο οποίος επιβεβαίωσε την επικινδυνότητα του δέντρου και την αναγκαιότητα κοπής του. (ΕΙΚΟΝΑ 2)

 Φυσικά ούτε τότε πραγματοποιήθηκαν οι προτεινόμενες ενέργειες από τους αρμόδιους δείχνοντας για άλλη μια φορά την αδιαφορία και την ανευθυνότητα προς την ανθρώπινη ζωή και την ασφάλεια μικρών παιδιών.

Στις 27/09/2018 ( δηλαδή πέρασαν ακόμα 2 μήνες, πραγματοποιήθηκαν 3 Δημοτικά Συμβούλια και φυσικά η  σχολική  χρονιά  ξεκίνησε  κανονικά)  στο Δημοτικό Συμβούλιο, ένα από τα θέματα(θέμα 7-ΕΙΚΟΝΑ 3) αφορούσε την κοπή ενός δέντρου( λεύκα) στην διεύθυνση Δραγούμη 56. Φυσικά δεν αναφερόταν πως το δέντρο αυτό βρίσκεται μέσα σε σχολικό χώρο και αποτελεί κίνδυνο για την ασφάλεια μικρών παιδιών.

Σ’ ερώτηση που υποβάλλαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο μας απάντησαν ότι έχει αλλάξει ο νόμος για την κοπή των δέντρων αλλά δεν είδαμε να ισχύει κάτι τέτοιο για παράδειγμα  όταν στο πρόσφατο παρελθόν , έκοψαν δέντρα (ευκάλυπτους) που υπήρχαν στην οδό Αγ.Βασιλείου απέναντι από το άλσος της πόλης με την αιτιολογία πως ήταν επικίνδυνα να δημιουργήσουν κάποιο ατύχημα.

Ρωτάμε την Δημοτική αρχή να μας απαντήσει :

Πώς είναι δυνατόν να μην υπάρχει άμεση μέριμνα για τέτοιας σημαντικότητας θέματα;

Πώς γίνεται να μένουν στην αφάνεια για τέτοιο χρονικό διάστημα;

Τι θα γινόταν αν συνέβαινε κάποιο ατύχημα και ποιος θα αναλάμβανε την ευθύνη;

Τί ακριβώς περίμεναν τόσο καιρό οι αρμόδιοι και πως δικαιολογούν τόσο χρόνο που πέρασε χωρίς καμία ενέργεια;

Που είναι η ετοιμότητα της Δημοτικής Αρχής; Και που ακριβώς υπάρχει η προστασία σε τέτοιες συνθήκες που πλέον θα είναι καθημερινές αφού το κλίμα έχει ήδη αλλάξει;

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ 28/09/2018

Στέφανος Δημ. Παπαδόπουλος

Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΔΥΝΑΜΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ