Σφοδρή κακοκαιρία στη χώρα

Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας έχει φέρει ο κυκλώνας Ξενοφών στη χώρα μας, με κύρια χαρακτηριστικά την κάθετη πτώση της θεμροκρασίας και τους ισχυρούς ανέμους.

Ad - Διαφήμιση

Πολλά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίεςε με ακυρώσεις δρομολογίων, ενώ τα πρώτα χιόνια έκαναν ήδη την εμφάνισή τους στον Όλυμπο.

Ζάκυνθος: Κλειστά τα σχολεία του νησιού λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας

Ειδοποίηση προς όλους τους πολίτες της Ζακύνθου, εξέδωσε το τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου όπου κάλεσε τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις δεδομένου ότι τις επόμενες ώρες οι άνεμοι που θα πνέουν στο νησί θα είναι πολύ ισχυροί και μπορεί να προκαλέσουν πτώση δέντρων γι αυτό οι οδηγοί πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί.

Κλειστά τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί και του δήμου Σαρωνικού

Λόγω των ισχυρών ανέμων η Πυροσβεστική Υπηρεσία στην Αττική και στη περιφέρεια έχει δεχθεί πολλές κλήσεις για κοπές δέντρων και αφαιρέσεις αντικειμένων.
Ενα πελώριο δέντρο έπεσε στον δρόμο έξω από τον σταθμό του ηλεκτρικού στην Κηφισιά, με συνέπεια να διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων, ενώ κλήθηκε η πυροσβεστική για να το απομακρύνει από το οδόστρωμα.

Στους ισχυρούς ανέμους έχει παραδοθεί και η λίμνη Παμβώτιδα στα Ιωάννινα.

Τα κύματα της λίμνης, παρότι η στάθμη είναι πεσμένη, βγαίνουν στη στεριά και τα νερά φτάνουν μέχρι την πλατεία Μαβίλη και τον δρόμο.

Η ισχυρή κακοκαιρία που πλήττει από χθες την χώρα μας, αναμένεται να συνεχιστεί και σήμερα.