Που πραγματοποιούνται δωρεάν εμβολιασμοί

Στο 85% διαμορφώνεται το ποσοστό της εμβολιαστικής κάλυψης σε βρέφη και παιδιά. Οι εμβολιασμοί των παιδιών είναι πολύ σοβαρό ζήτημα και οι γονείς θα πρέπει να είναι θετικοί στη χρήση τους, εφόσον δεν υπάρχει οικονομική επιβάρυνση. Σήμερα το ποσοστό εμβολιασμών στη χώρα είναι πολύ υψηλό, αλλά επιδίωξη της ιατρικής κοινότητας είναι να αυξηθεί ώστε να υπάρχει κάλυψη κατά 95%, ποσοστό που «αγγίζει» τα όρια της ανοσίας στην κοινότητα.

Ad - Διαφήμιση

Ο εμβολιασμός των παιδιών επιβάλλεται και οι επιστήμονες προτρέπουν τους γονείς να εμβολιάζουν τα παιδιά τους, από δύο μηνών, στο πλαίσιο του εθνικού προγράμματος εμβολιασμών. Δεδομένου του κόστους των εμβολίων και του γεγονότος ότι πολλοί γονείς είναι ανασφάλιστοι, θα πρέπει όλοι να γνωρίζουν ότι η διαδικασία μπορεί να γίνει εντελώς δωρεάν σε δημόσια νοσοκομεία ή άλλες δημόσιες δομές, για όλα τα εμβόλια που εντάσσονται στο εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμών.

Ο εμβολιασμός δεν σταματά στην παιδική ηλικία, αλλά συνεχίζεται ως και την τρίτη ηλικία. Ο εμβολιασμός επικεντρώνεται στην πνευμονία και τη γρίπη που είναι πιο θανατηφόρες σε αυτές τις ηλικιακές ομάδες. Το 2006 δημιουργήθηκε εμβόλιο για τον έρπητα, μία ασθένεια από τον ιό της ανεμοβλογιάς, ο οποίος συχνά προσβάλλει τους ηλικιωμένους.