Παύλος Χρηστίδης, Εκπρόσωπος Τύπου Κινήματος Αλλαγής

Ο Παύλος Χρηστίδης, Εκπρόσωπος Τύπου Κινήματος Αλλαγής, έκανε δηλώσεις για τις δημοσκοπήσεις, την ανικανότητα ΣΥΡΙΖΑ και το μεταναστευτικό.

Ad - Διαφήμιση

“Είναι προφανές ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ κι η Νέα Δημοκρατία εξυπηρετούνται από ένα δίπολο το οποίο επιχειρούν να δημιουργήσουν για να συσπειρώσουν τη βάση τους, διώχνουν, όμως, και ένα πολύ μεγάλο κομμάτι ανθρώπων από την πολιτική διαδικασία. Διότι, πέρα και πάνω από το σχολιασμό των δημοσκοπήσεων, για τις οποίες μπορούμε να πούμε πολλά, πρέπει να πούμε εδώ ό,τι βιώνουμε το τελευταίο δεκαήμερο. Είναι το απαύγασμα της δημιουργίας του μεγάλου διχασμού ανάμεσα στο μνημόνιο και το αντιμνημόνιο, με πρωταγωνιστή και τη Νέα Δημοκρατία και το ΣΥΡΙΖΑ στη συνέχεια. Έχουμε σήμερα διώξεις δημοσιογράφων, διώξεις πολιτικών, αυτόφωρα, μία κατάσταση στην ελληνική κοινωνία στην οποία χτυπούν βουλευτές. Εμείς καταδικάζουμε την βία την οποία δέχτηκε ο κ. Κωνσταντινέας. Είναι κάτι το οποίο θα πρέπει να το έχουμε στο μυαλό μας, διότι δημιουργούνται συνθήκες στο δημοκρατικό μας πολίτευμα που είναι εκρηκτικές.

Είναι προφανές ότι το «κανένας» που είπαν οι πολίτες στις δημοσκοπήσεις στην επιλογή Πρωθυπουργού δεν είναι τυχαίο, διότι ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε η Νέα Δημοκρατία πείθει. Εμείς καταθέτουμε την πρόταση μας, βλέπουμε τα ποσοτικά χαρακτηριστικά αλλά βλέπουμε και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά και βλέπουμε αυτό το οποίο συναντάμε σε όλη τη χώρα. Μία κυβέρνηση η όποια και στο οικονομικό και στο κοινωνικό επίπεδο αλλά και σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής εθνικής σημασίας έχει αποτύχει. Έχει φέρει συγκεκριμένα άσχημα αποτελέσματα και χρειάζεται πολιτική αλλαγή προς μία διαφορετική κατεύθυνση. Δεν μπορεί η χώρα να συνεχίσει να ζει με καταστάσεις σαν αυτές που επικρατούν στην Μόρια και καταστάσεις σαν αυτές που επικρατούν στην Ομόνοια. Με διαφορά αντίληψης για την κάθε μία από τις περιπτώσεις, αλλά όσο η χώρα παραμένει σε αυτή την κατάσταση, δυστυχώς, θα αποτελούμε ένα κακό παράδειγμα για όλη την υπόλοιπη Ευρώπη.

Για την εγκληματικότητα στο κέντρο της Αθήνας

Για όλα αυτά ο Ποινικός Κώδικας έχει συγκεκριμένες προβλέψεις κι εμείς αυτό που λέμε, είναι ότι πρέπει πολύ γρήγορα να ολοκληρωθεί η διαδικασία για να χυθεί άπλετο φως στο τί ακριβώς συνέβη στο κοσμηματοπωλείο.  Είτε αυτό αφορά το περιστατικό το οποίο βλέπουμε στο πρώτο βίντεο είτε αφορά αυτό που βλέπουμε στο δεύτερο βίντεο. Υπάρχει, άραγε, κάποιος ο όποιος δε γνωρίζει ή δεν έχει περπατήσει και να γνωρίζει το τι γίνεται στο κέντρο της Αθήνας;

Ας πούμε, λοιπόν, εμείς τί γίνεται στο κέντρο της Αθήνας. Αυτό το οποίο, λοιπόν, πρέπει να πούμε με σαφήνεια είναι ότι χρειάζεται μια προληπτική δραστηριότητα και πράξεις για τους ανθρώπους οι οποίοι έχουν πρόβλημα με ναρκωτικά. Εμείς έχουμε προτείνει ένα χώρο ελεγχόμενες χρήσης ναρκωτικών, έτσι ώστε να γνωρίζουμε ακριβώς τι γίνεται με τις ασθένειες τους, με τον τρόπο με τον οποίο κάνουν χρήση. Ελεύθερα να μπαίνει κάποιος μέσα ελεύθερα να βγαίνει απ΄ αυτό. Να μην είναι γκέτο, γκέτο υπάρχουν σήμερα όπου δεν μπορεί να βγει κανένας και να περπατήσει ελεύθερα στο κέντρο της Αθήνας. Κι αυτό έχει πολιτική υπογραφή, μιας κυβέρνησης που 3,5 χρόνια τώρα έχει ιδεοληψίες στην αντιμετώπιση των πραγμάτων.

Έχουμε ακούσει πάρα πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να λένε κατά καιρούς διάφορα. Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του με τον τρόπο τον οποίο είδαμε στην τηλεόραση τις τελευταίες μέρες και είναι κάτι που πρέπει να προβληματίσει αυτούς που κυβερνούν την χώρα, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να δράσουν σε αυτό. Κι επειδή και το παράδειγμα για το Αγρίνιο είναι πολύ σωστό, μια κοπέλα καθόταν σε ένα πάρκο και έχει κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, επειδή μία ευθεία βολή φωτοβολίδας πήγε πάνω της, αυτό είναι ενδεικτικό του τρόπου με τον οποίο πρέπει να μη λειτουργούμε και πρέπει να το αλλάξουμε. Δηλαδή κάποια στιγμή πρέπει η Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της, η Αστυνομία να κάνει τη δουλειά της κι αυτό θέλει πολιτική βούληση. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο στο κέντρο της Αθήνας είναι σε κάθε χωριό της Ελλάδας”.