Η δίκη για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Πέντε χρόνια συμπληρώθηκαν από το βράδυ που ο νεαρός μουσικός Παύλος Φύσσας ή αλλιώς ράπερ Killah P, γνωστός για τα τραγούδια του κατά του ναζισμού, έπεσε νεκρός στην Αμφιάλη, χτυπημένος από το μαχαίρι του χρυσαυγίτη Γιώργου Ρουπακιά.

Ad - Διαφήμιση

Ήταν λίγο μετά τα μεσάνυχτα της 18ης Σεπτεμβρίου του 2013, όταν κόπηκε βίαια το νήμα της ζωής του 34χρονου μουσικού, ο οποίος λίγο νωρίτερα βρισκόταν με την παρέα του σε καφετέρια του Κερατσινίου. Στο ίδιο μέρος, βρίσκονταν και μια μικρή ομάδα φασιστών, με την κινητοποίηση των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής να είναι άμεση, όπως έδειξαν και οι τηλεφωνικές καταγραφές της μοιραίας βραδιάς.

Πέντε χρόνια μετά, οι ένοχοι αυτής δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, παραμένουν ατιμώρητοι, με τον κατηγορούμενο Γιώργο Ρουπακιά να αποφυλακίζεται  και να βρίσκεται πλέον σε κατ΄ οίκον περιορισμό. Η δίκη βρίσκεται σε εξέλιξη.  Ανελλιπώς παρούσα στις συνεδριάσεις του δικαστηρίου, η μητέρα του Παύλου, η οποία μέσα από τις μαρτυρίες και τις περιγραφές στοιχείων, ζει και ξαναζεί τη νύχτα της δολοφονίας του γιου της.

«Θέλω να δω να τιμωρούνται οι δολοφόνοι του Παύλου, όμως αυτό δεν μας καλύπτει. Το παιδί μας θέλουμε, δεν μας ενδιαφέρει τίποτα άλλο. Ακόμα και να υπήρχε η θανατική ποινή και τον εκτελούσαν, πάλι δεν θα μας ικανοποιούσε».