Το όραμα της Volvo είναι αυτόνομα αυτοκίνητα χωρίς τιμόνι

Το όραμα για το μέλλον του αυτόνομου ταξιδιού αποκαλύπτει σήμερα η Volvo με το μοντέλο της 360c concept. Πρόκειται για ένα πρωτότυπο όχημα που εκμεταλλεύεται στο έπακρο την ελευθερία σχεδιασμού που δημιουργείται από την απουσία τιμονιού και κινητήρα εσωτερικής καύσης, κάτι που δίνει τη δυνατότητα εφαρμογής νέων ιδεών για τη διάταξη των καθισμάτων των επιβατών σε σειρές των δύο ή των τριών. Στο μοντέλο οι επιβάτες μπορούν να κοιμούνται, να το χρησιμοποιούν ως κινητό γραφείο, ως καθιστικό ή ως και χώρο ψυχαγωγίας.

Ad - Διαφήμιση

Το σημαντικότερο όλων είναι ότι το μοντέλο της Volvo θα είναι ένα απόλυτα ασφαλές όχημα, αξιοποιώντας στο έπακρο την τεχνολογία και τις πρωτοποριακές βελτιώσεις των συστημάτων ασφαλείας. Καθώς η αυτόνομη τεχνολογία θα εφαρμοστεί σταδιακά, τα πλήρως αυτόνομα οχήματα χωρίς οδηγό θα κινούνται σε ένα μικτό περιβάλλον, όπου θα μοιράζονται το δρόμο με χρήστες συμβατικών οχημάτων. Σε αυτές τις κυκλοφοριακές συνθήκες, όπου δεν θα υπάρχει οπτική επαφή μεταξύ των οδηγών, ώστε να δηλώνουν ο ένας στον άλλον τις προθέσεις τους, είναι πολύ σημαντικό το πώς τα οχήματα θα επικοινωνούν μεταξύ τους.

Σε όλα αυτά θα πρέπει να επισημάνουμε τα μεγάλα περιβαλλοντικά οφέλη, όπως μικρότερη μόλυνση και μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης, αλλά και καλύτερη υγεία και βελτιωμένο τρόπο ζωής για όσους ζουν στις πόλεις.