Ελευθέριος Βενιζέλος: Πλήρη κατάσβεση της φωτιάς

Καμένα επικαθήμενα εχουν μεταφερθεί από το γκαράζ του οχηματαγωγού πλοίου "Ελευθέριος Βενιζέλος" που βρίσκεται αγκυροβολημένο στο λιμάνι του Πειραιά μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε στο αμπάρι του ενώ ταξίδευε προς Κρήτη, Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2018. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Σε εξέλιξη είναι η επιχείρηση καθαρισμού στο γκαράζ του επιβατηγού-οχηματαγωγού «Ελ. Βενιζέλος», μετά τη χθεσινή πλήρη κατάσβεση της φωτιάς που έκαιγε από το βράδυ της περασμένης Τρίτης (28/08). Συνεργεία απομακρύνουν τα αποκαΐδια, αλλά και τα ελάχιστα εναπομείνατα οχήματα, προκειμένου το πλοίο να αποπλεύσει με προορισμό τα ναυπηγεία στο Πέραμα, προς επισκευή. Έως σήμερα από το πλοίο έχουν ξεφορτωθεί 6 φορτηγά, 29 επικαθήμενα, 3 λεωφορεία, 24 οχήματα και 14 δίκυκλα. Μεταξύ αυτών και ένα φορτηγάκι των ΕΛΤΑ που είχε υποστεί καταστροφή από τη φωτιά και στο οποίο εντοπίστηκε μία καραμπίνα με φυσίγγια. Διεξάγεται έρευνα για την νομιμότητά της. Το πλοίο αφού ξεφορτωθούν όλα τα οχήματα θα ερευνηθεί εξονυχιστικά από την πυροσβεστική υπηρεσία και πραγματογνώμονες προκειμένου να συνταχθεί έκθεση για τα αίτια της φωτιάς.

Υπενθυμίζουμε ότι στο πλοίο εκδηλώθηκε φωτιά στο τρίτο γκαράζ του, ενώ κατευθυνόταν το βράδυ της περασμένης Τρίτης για τα Χανιά κοντά στη νησίδα του Αγ.Γεωργίου. Επέστρεψε άμεσα στο λιμάνι του Πειραιά αποβιβάζοντας τους 875 επιβάτες και το μεγαλύτερο μέρος από το πλήρωμα. Σημειώνεται ότι το πλοίο μετέφερε 80 φορτηγά και 152 ΙΧ οχήματα.

Ο εκπρόσωπος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Κώστας Μπερτσιάς διαβεβαίωσε ότι «η πλοιοκτήτρια εταιρία και οι ασφαλιστικές εταιρίες θα καλύψουν – με βάση όσα ορίζει ο νόμος – τις ζημιές των αυτοκινήτων των επιβατών, αν το όχημα έχει ασφαλιστεί για φωτιά».

Σχετικά με τις απώλειες και φθορές στα προσωπικά είδη των επιβατών προβλέπεται, επίσης, αποζημίωση από την ασφαλιστική κάλυψη της αστικής ευθύνης του πλοίου. Σε ότι αφορά τα προσωπικά είδη των επιβατών που έχουν δοθεί προς φύλαξη με απόδειξη ο κ. Μπερτσιάς γνωστοποίησε ότι θα αποζημιωθούν, ενώ οι επιβάτες θα πρέπει να αναγγείλουν τις ζημιές στην πλοιοκτήτρια εταιρεία και για τις αποσκευές που δεν τις είχαν δώσει προς φύλαξη και τόνισε ότι οι αποζημιώσεις θα δοθούν άμεσα.