Συνέντευξη με τον Γιώργο Μπεκιάρη για το ΚΕΠ υγείας Περιστερίου

Ερ.: Ποιες θα είναι οι δράσεις του ΚΕΠ Υγείας για το επόμενο διάστημα και αν οι δημότες έχουν ανταποκριθεί σε αυτές τις παροχές και γενικά στις δράσεις για την υγεία.
Απ. : Το ΚΕΠ Υγείας (Κέντρο Πρόληψης Υγείας) είναι ο πρώτος θεσμός πρόληψης στην Ελλάδα και ιδρύθηκε από την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Είναι ένα δίκτυο Κοινωνικής Μέριμνας και φροντίδας για τον πολίτη. Κάνει πράξη την υπόθεση της Πρόληψης και της Προαγωγής της Υγείας και διασφαλίζει σε κάθε κοινωνία ένα υψηλό επίπεδο διαβίωσης και ποιότητας ζωής. Το ΚΕΠ Υγείας παρέχει στους υγιείς πολίτες τη δυνατότητα να υποβάλλονται σε εξετάσεις προσυμπτωματικού ελέγχου πριν ασθενήσουν και τους ευαισθητοποιεί σε θέματα υγείας και πρόληψης , ενημερώνοντάς τους συγχρόνως για τις δυνατότητες πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας της περιοχής τους. Οι δράσεις που έχουν ξεκινήσει από τα προηγούμενα έτη θα συνεχιστούν προσαρμοσμένες και το επόμενο διάστημα.
Επιγραμματικά σας αναφέρω τις εξής :
– ψηφιακές μαστογραφίες
– υπερηχογραφήματα μαστών
– μέτρηση οστικής πυκνότητας
– έλεγχος καρδιαγγειακού κινδύνου
– προληπτικός έλεγχος για τον καρκίνο του παχέως εντέρου
– Pap test
– εξετάσεις για το κακοήθες μελάνωμα
– εξετάσεις για τον καρκίνο του προστάτου
– εξετάσεις για ανεύρυσμα της αορτής
– διάγνωση της κατάθλιψης και αντιμετώπιση
– ειδικές φυσικοθεραπείες σε πάσχοντες από νόσο Parkinson
– εξετάσεις για ηπατίτιδα και HIV
– διάγνωση προδιάθεσης παιδιών σε εμφάνιση σακχαρώδους διαβήτου
– μικροβιολογικές και βιοχημικές εξετάσεις χωρίς συμμετοχή για τα μέλη των ΚΕΦΙ
– εγχειρήσεις καταρράκτη ΔΩΡΕΑΝ για αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας
– λειτουργία σταθμού ΑΝΟΙΑΣ στο έβδομο ΚΕΦΙ σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αλτσχάιμερ. Δεύτερος σταθμός θα λειτουργήσει στο ένατο ΚΕΦΙ.
Αν συνεχίσω την απαρίθμηση δεν θα επαρκέσει ο χώρος της εφημερίδος. Πρέπει να γνωρίζεται ότι σε αίθουσες του Δήμου γίνονται πάμπολλες ομιλίες επιστημονικού ιατρικού ενδιαφέροντος από εξειδικευμένους επιστήμονες για σημαντικά θέματα Υγείας. Προγραμματίζουμε για τον Σεπτέμβριο ομιλίες για τη χρησιμότητα των εμβολιασμών και διενέργεια αντιγριπικών εμβολιασμών στα μέλη των ΚΕΦΙ. Προσπαθούμε να εφαρμόσουμε πιλοτικά μόνο για το Περιστέρι μηχανισμούς βοηθείας των χρονίως πασχόντων στο σπίτι τους.  Θα συμμετέχουν επιστήμονες εκπαιδευμένοι στο εξωτερικό σε ανάλογα συστήματά. Η συμμετοχή των πολιτών στις δράσεις μας είναι μεγάλη. Αναγνωρίζουν την χρησιμότητά τους και την ωφέλεια του προσυμπτωματικού ελέγχου.

Ad - Διαφήμιση

Ερ.: Στα προγράμματα αυτά έχουν πρόσβαση όλοι οι δημότες ή υπάρχουν κάποια κριτήρια;
Απ.: Δε υπάρχουν περιορισμοί, αυτός άλλωστε είναι και ο στόχος ίδρυσής του. Το ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ στεγάζεται στο ΚΥΒΕ , μαζί με το Κοινωνικό Ιατρείο του Δήμου. Το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι 210 5783266 από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες από 09.00 έως 14.00. Οι πολίτες μπορούν να αναφέρουν το αίτημά τους και το πρόβλημά τους και πάντα θα προσπαθούμε να βρίσκουμε τη λύση.

Ερ.: Μιλήστε μας για τις δράσεις σας στα θέματα Υγείας.   
Απ.: Όπως και άλλες φορές έχω αναφέρει, θέλησα να ασχοληθώ με τα θέματα του  Δήμου απλώς και μόνο για να βοηθήσω τους συμπολίτες μου στα προβλήματα Υγείας. Έβλεπα τα τελευταία χρόνια να υποβαθμίζονται οι μονάδες Υγείας της περιοχής και οι παρεχόμενες υπηρεσίες να υπολείπονται των αναγκών. Έτσι λοιπόν με το σύνθημα  “Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ για τον ΑΝΘΡΩΠΟ ” κατέβηκα στις εκλογές και ο κόσμος ήρθε κοντά μου. Αυτή τη γραμμή συνεχίζω να ακολουθώ. Συνεργάζομαι με εθελοντές γιατρούς όλων των ειδικοτήτων όπως και με εθελοντές υγειονομικούς και λειτουργούμε το Κοινωνικό Ιατρείο. Ζητήσαμε και καταφέραμε να έχουμε  ουσιαστική συνεργασία με την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών , με το Χαρωκόποιο Πανεπιστήμιο , με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων,  με το Ελληνοαμερικάνικο Πανεπιστήμιο , με την Ελληνοαμερικανική Ένωση ,  με το  Αττικό Νοσοκομείο ,  με το νοσοκομείο Άγιοι Ανάργυροι, με το Ίδρυμα Νιάρχος , με τις κλινικές ΤΑΞΙΑΡΧΑΙ και ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ Κλινική Περιστερίου, με τα νοσοκομεία του ΟΜΙΛΟΥ ΥΓΕΙΑ και με πολλούς άλλους οργανισμούς και ΜΚΟ σχετικές με την υγεία. Με προσφορές πολλών και ιδιαίτερα του νοσοκομείου ΜΗΤΕΡΑ του ΟΜΙΛΟΥ ΥΓΕΙΑ οργανώσαμε πλήρως το Κοινωνικό Ιατρείο με απλά όργανα αλλά και αλλά σημαντικά όπως καρδιογράφος και αυτόματος απινιδωτής. Με αυτή την υποδομή και με την βοήθεια των εθελοντών αναπτύσσουμε τις δράσεις που προηγουμένως αναφέραμε αλλά και παρά πολλές άλλες . Επιδιώκουμε να είμαστε όλοι κοντά σε όσους έχουν ανάγκη. Σε όλα όσα κάνουμε έχουμε πάντα την πλήρη εξουσιοδότηση , αλλά και την αμέριστη συμπαράσταση του Δημάρχου μας κ. Ανδρέα Παχατουρίδη. Πιστεύουμε ότι η υποστήριξη των ΜΜΕ της περιοχής και ιδιαίτερα της εφημερίδος σας θα βοηθήσει τους πολίτες να γνωρίζουν πληρέστερα πως μπορούν και πως πρέπει να ωφελούνται.
Σας ευχαριστώ θερμά για το βήμα που μου δώσατε και μπόρεσα να αναφερθώ στα θέματα που καθημερινά χειρίζομαι.